Săptămâna Educației Globale se desfășoară anul acesta în perioada 15 – 21 noiembrie 2021 și are ca temă „It`s our world. Let`s take action!”.
Climate Action Project www.climate-action.info/about/ Proiectul Climate Action este un proiect gratuit centrat pe elevi - o călătorie de 6 săptămâni care implică peste 2,5 milioane de elevi din 135 de țări. Este susținut de guverne din 15 țări. Proiectul este gratuit, centrat pe elev și își propune să ducă la o schimbare de comportament prin educație. Este în colaborare cu WWF și NASA și susținut de Jane Goodall, președintele Higgins, Kumi Naidoo, oameni de știință și personalități publice. A fost acoperit de mass-media din 45 de țări, inclusiv BBC, CNN și National Geographic.
În cadrul Săptămânii Educației Globale am derulat programul ,,Educație pentru sănătate”.Activităţile din program sunt menite să-i determine pe elevi să conștientizeze importanța adoptării unui stil de viaţă sănătos, prin alegeri potrivite privind alimentaţia și activitatea fizică și prin înţelegerea nevoilor organismului și a factorilor de risc. Prin intermediul activităților de tip learning by doing, elevii sunt motivați să dezvolte obiceiuri care contribuie la menținerea și protejarea sănătății. Ei identifică metode de prevenție și află cum să-și construiască un program de activități fizice și o alimentație echilibrată, prin alegerea conştientă şi informată a alimentelor.
Ziua Internațională a Toleranței
Ziua internaţională a toleranţei este marcată în fiecare an la 16 noiembrie, pentru a îndemna omenirea la înţelegere şi respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, civilizaţii şi popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenţă şi ură. Elevii Seminarului Teologic Ortodox,,Sf. Ioan Gura de Aur” Huși au marcat Ziua Internațională a Toleranței prin activităţi ce vizează formarea comportamentelor şi atitudinilor tolerante, învățând să acţioneze cu înţelegere şi responsabilitate în diverse circumstanţe ale vieţii. Activităţile au oferit elevilor posibilitatea de a învăţa să construiască relaţii bazate pe toleranţă, înţelegere si solidaritate, să respecte demnitatea fiecărei persoane.
Diferiți,dar egali! Activitate desfășurată de doamna profesor Adriana Spătaru cu elevii clasei a X-a Filologie. Într-o societate egocentristă omul uită că trăieşte în comuniune cu alţi oameni şi că alături de el se află semeni ce au nevoie de înţelegerea şi sprijinul său. Astăzi, mai mult ca oricând trebuie să învăţăm să ne acceptăm, să învăţăm să respectăm principiile democraţiei autentice, pentru că numai împreună vom reuşi să coexistăm într-o societate democratică europeană.
Prevenirea traficului de persoane În cadrul Săptămânii Educației Globale am desfășurat în colaborare cu Asociația eLiberare activități de prevenire a traficului de persoane și a exploatării sexuale în România.
Salvăm mediul cu cei 3R-Reciclăm, refolosim, reducem poluarea! Elevii clasei a XII -a Filologie au realizat desene prin care au evidențiat importanța reciclării,refolosirii și reducerii poluării.
ADOLESCENȚII ȘI TEHNOLOGIA Pentru a marca Săptămâna Educației Globale, în cadrul orei de dirigenție de la clasa a XI-a Filologie, desfășurată vineri 19 noiembrie 2021, doamna prof. Tacu Liliana a dezbătut tema „Adolescenții și tehnologia”. A fost prezentat elevilor un document PowerPoint care a oferit elevilor informații despre principalele dispozitive pe care adolescenții le folosesc. S-au purtat apoi discuții în care elevii au adus argumente „pro” și „contra” folosirii diverselor device-uri.